Inspiracija

EMPRESS D.O.O., ZENICA: “QUEEN OF GARDEN” – SPOJ BOSANSKOHERCEGOVAČKE INOVATIVNOSTI, PODUZETNIČKOG DUHA I KREATIVNOSTI

Predstavnici Privredne/Gospodarske komore FBiH upriličili su posjetu kompaniji Empress d.o.o., Zenica, koja je nastala kao rezultat ženskog poduzetništva, 2017. godine. 

Bogat asortiman proizvoda kompanije Empress d.o.o., i potencijal za online prodajom, te dodatno, potreba koja je rezultirala pojavom korona virusa, opredjelilo je ovu mladu kompaniju za učešće u projektu “Program podrške poduzetnicama pogođenim korona virusom” koji Privredna/Gospodarska komora FBiH implementira u saradnji s Gender Centrom FBiH, što je ujedno bio povod organiziranog susreta.  

Tokom sastanka razgovarano je o toku projektnih aktivnosti, ali i potrebi za nastavkom sličnih projekata koji osnažuje poduzetnice, a naročito sad kad kompanije iznalaze nove tržišne prilike za opstanak i očuvanje poslovanja.  Iskazana je potreba za projektima u domenu edukacije u tekstilnoj industriji, te programima podrške u nabavci mašina i opreme za potrebe novih proizvoda. 

Osim što je u vlasničkoj i upravljačkoj strukturi kompanije Empress d.o.o., žena i što su većinski zaposlene žene, dodatna specifičnost i prepoznatljivost ove kompanije je pokretanje vlastitog brenda opreme za rad u vrtu “Queen of Garden”, koji je rezultat spoja bosanskohercegovačke inovativnosti, poduzetničkog duha i kreativnosti.

“Brend “Queen of Garden” je inovativna ideja koja ima za cilj obogatit tržište i ponuditi nešto novo. Stanje uzrokovano korona virusom  rezultiralo je da provodimo više vremena kući, gdje žene  koje rade u vrtovima, baštama ili cvjetnjacima nemaju adekvatnu, unikatnu i inovativnu opreme za rad, što je ujedno bio motiv nastanka “Queen of Garden”.  Proizvodi “Queen of Garden” će biti dostupni u prodajnim lancima, a zahvaljujući projektu „Program  podrške  poduzetnicama  pogođenim  korona virusom“ proizvode ćemo učiniti dostupnim online preko web shopa i društvenih mreža, dok cjelokupan asortiman proizvoda koje nudi kompanija Empress d.o.o., dostupan je na web stranici.”, istakla je gđa. Mensura Sušić ispred kompanije Empress d.o.o.

“Uprkos uticaju i svim poteškoćama u poslovanju privrednih subjekata nastalih pojavom pandemije korona virusa, raduje me da su mnoge kompanije prepoznale ovu krizu kao novu priliku, a dokaz tome je inovativan i orginalan asortiman proizvoda za rad u vrtu “Queen of Garden”, kompanije Empress d.o.o., Zenica. Posebno me raduje što ćemo proizvode “Queen of Garden” implementacijom projekta “Program  podrške  poduzetnicama  pogođenim  korona virusom“ učinit dostupnim za prodaju i putem online kanala, tako da dame čak i za vrijeme rada u vrtu, baštama i cvijetnjacima nose unikatne kecelje i radne kombinezone bosanskohercegovačkog porijekla, koji su pri tome inspirisani modernim notama i cvjetnim dezenima.”, navela je Anela Karahasan, koordinatorica programa “Ekonomsko osnaživanje žena” pri Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH

Kompanija Empress d.o.o. posluje u sektoru tekstilne industrije, gdje je tržištu ponuđen širok asortiman proizvoda koji uključuje radnu odjeću za žene i muškarce, kućni dekor, posteljinu, cekere i mnoge druge proizvode od tekstila.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button