NOVOSTI

P/G K FBIH UČESNIK DRUGOG e-TRADE MASTER CLASS ZA PODUZETNICE S PODRUČJA BALKANA

02.07.2021

Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, obavijestilo je Privrednu/Gospodarsku komoru FBiH o pozivu Konferencije Ujedinjenih naroda o trgovini i razvoju (UNCTAD), posredstvom  Stalne misije BiH pri Ujedinjenim narodima za učešće na drugom eTrade Master Class za poduzetnice s područja Balkana, koje je održano online, 30.06. – 01.07.2021. godine.

Ovogodišnji eTrade Master Class organiziran je na temu: “Osnaživanje poduzetnica na njihovom digitalnom putovanju”, a u cilju prevazilaženja posljedica pandemije i ubrzavanja procesa prelaska na digitalno poslovanje.

Master Class je okupio poduzetnice i kreatore politika iz zemlja: Republike Sjeverne Makedonije, Srbije, Albanije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Bugarske.

Cilj Master Classa je bio okupiti poduzetnice regije zajedno s kreatorima politka u razmjeni mišljenja, iskustava, i potrebnoj pomoći na putu ka digitalizaciji poslovanja. Svoja iskustva i prijedloge za oporavak u interaktivnoj diskusiji iznijeli su: ambassador Nizozemske u Republici Sjevernoj Makedoniji, gosp. Dirk Jan Kop, gđa. Elizabeth Tuerk, direktorica Ekonomske saradnje i trgovine (UNECE), gđa. Majlinda Demko, viša savjetnica u Ministarstvu finansija i ekonomije Albanije, gđa. Nina Angelovska, predsjednica Asocijacije za e-trgovinu Makedonije, gđa. Zorana Milidrag, direktorica u Global eCommerce Sport Vision.

Ispred Privredne/Gospodarske komore FBiH učestvovala je Anela Karahasan, koordinatorica Programa za ekonomsko osnaživanje žena.

Tokom dvodnevnog događaja organizirana je serija edukativnih radionica na temu digitalizacije i razmjene iskustava. Ujedno organizacija eTrade Master Class za poduzetnice s područja Balkana bila je svojevrsna prilika za regionalno umrežavanje poduzetnica.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button