Inspiracija

ZENICA BOGATIJA ZA JOŠ JEDNU MLADU PODUZETNICU – FLOWER SHOP ČIČAK

22.02.2021.

Privredna/Gospodarska komora putem svojih redovnih aktivnosti u okviru programa “Osnaživanja žena”,  promoviše i podržava sve poduzetnice i uspješne žene na upravljačim pozicijama u kompanijama.

U tom domenu Privredna/Gospodarska komora FBiH poseban akcenat i pažnju pridaje mladim ženama koje uprkos brojnim preprekama, a naročito trenutnom stanju uzrokovanim pandemijom korona virusa, svakim danom se opredjeljuju na poduzetničke vode.

Shodno navedenom, Privredna/Gospodarska komora FBiH pozdravlja i podržava gđu. Jasminu Čičak, koja je u jeku pandemije korona virusa, svoj poduzetnički duh i hrabrost iskazala otvaranjem cvjećare Flower shop Čičak u Zenici.

Gđa Jasmina je prethodno bila polaznica “Poduzetničke akademije ZDK” koju je implementiralno Udruženje Poduzetnice In uz podršku Privredne/Gospodarske komore FBiH kao partnera projekta.

“Entuzijazam, kreativnost, strast i ljubav prema cvijeću mi je bila prije svega vodilja za otvaranje vlastite cvjećare. Iako bez prethodnog iskustva u samostalnom biznisu, edukacija na Poduzetničkoj akademiji olakšala mi je početne korake, a moja želja da uljepšam nekome dan i izmamim osmijeh vodilja mi je u stalnom usavršavanju u cvijetnim aranžmanima, koje se trudim prilagoditi i presonalizirati svakom klijentu ovisno od godina ili događaja. “, ističe Jasmina.

“Izuzetno mi je drago što ispred Privredne/Gospodarske komore FBiH imam priliku i čast upoznati mnoge uspješne poduzetnice i žene u biznisu, a naročito zadovoljstvo mi je kada su to mlade žene poput Jasmine, koje svakim danom iznova su dokaz hrabrosti  koju žene imaju i koje pokazuju da kada su volja i želja prisutni,  nikakve barijere s kojima se svakodnevno susreću u okruženju, pa ni otežavajuće okolnosti kao što su sad u vrijeme pandemije korona virusa, ne predstavljaju prepreku za ostvarenje postavljenih ciljeva. Ovakve i slične, pozitivne priče kao motivacija nam trebaju svaki dan, a da bih bilo više potrebno je i da sami damo svoj doprinos podržavajući ih kupovinom, promovisanjem, umrežavanjem, educiranjem, što je ujedno jedan od zadataka Privredne/Gospodarske komore FBiH u svom programu ekonomskog osnaživanja žena. Zahvaljujući Jasmini, Zenica je bogatija za još jednu mladu poduzetnicu, gdje se nadam da će ih svakim danom biti sve više i više.  Stoga pozivam i sve druge poduzetnice, ali i uspješne žene u biznisu da nam se jave, kako bi ih podržali i predstavili sve više pozitivnih priča koje ostvaruju žene BiH.  ”, navela je Anela Karahasan, koordinatorica programa “Osnaživanja žena” pri Privrednoj/Gospodarskoj komori FBiH.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button