SektoriZDRAVSTVO

VERLAB

Verlab je kompanija sa sjedištem u Jugoistočnoj Evropi koja se bavi biomedicinskim i kliničkim inženjeringom. Surađujemo s međunarodnim organizacijama i nacionalnim regulatornim tijelima. Osnovne aktivnosti u Verlabu su verifikacija medicinskih uređaja s mjernom funkcijom koji su dio zakonskog mjeriteljstva u skladu sa Zakonom o mjeriteljstvu u Bosni i Hercegovini, aktivnosti zaštite od zračenja u skladu sa Zakonom o radijacijskoj i nuklearnoj sigurnosti u Bosni i Hercegovini, razvoj digitalnih platformi za zdravstvenu zaštitu i pružanje konsultacija u oblasti biomedicinskog i kliničkog inženjerstva.

U Verlabu postoje tri organizacijske jedinice:

  • Imenovana laboratorija za poslove verifikacije medicinskih uređaja sa mjernom funkcijom
  • Ovlašteni tehnički servis za dentalnu radiologiju
  • Centar za istraživanje i inovacije

Laboratorija za poslove verifikacije medicinskih uređaja sa mjernom funkcijom  imenovana je od strane Instituta za mjeriteljstvo Bosne i Hercegovine u skladu sa Zakonom o mjeriteljstvu u Bosni i Hercegovini. Medicinski uređaji sa mjernom funkcijom za koje se obavljaju poslovi verifikacije su: EKG uređaji, defibrilatori, pacijent monitori, inkubatori za pedijatrijske i neonatalne pacijente, anesteziološki aparati, respiratori, infuzomati i perfuzori, terapeutski ultrazvučni uređaji, dijalizni aparati i uređaj za mjerenje krvnog pritiska. Laboratorija za poslove verifikacije medicinskih uređaja sa mjernom funkcijom je akreditovano inspekcijsko/kontrolno tijelo prema zahtjevima standarda BAS EN ISO 17020. Akreditacija je izvršena od strane Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine.

Tehnički servis za dentalnu radiologiju autoriziran je od strane Drzavne regulatorne agencije za radijacijsku/radijacionu sigurnost/bezbjednost u skladu sa Zakonom o radijacijskoj i nuklearnoj sigurnosti u Bosni i Hercegovini. Tehnički servis je akreditovan prema zahtjevima BAS EN ISO / IEC 17020 standarda od strane Instituta za akreditiranje Bosne i Hercegovine.

Verlabovih pet osnovnih vrijednosti – nepristranost, objektivnost, integritet, izvrsnost i inovativnost – više su od samo riječi. Oni su temelj naše kulture. Ovi principi nas vode u našem zajedničkom radu na unapređenju kvaliteta zaštite u zdravstvenom sektoru.

Kroz naš Centar za istraživanje i inovacije radimo na istraživanjima usmjerenim ka unapređenju efikasne, na dokazima utemeljene verifikacije i ispitivanja medicinskih uređaja.

VIZIJA

Biti vodeći pružatelj usluga u nadzoru nad medicinskim uređajima u Evropi.

MISIJA

Podržati zdravstvene ustanove u razvoju kvalitetnih usluga poboljšanjem pouzdanosti, preciznosti i sigurnosti medicinskih uređaja.

  • E-mail: info@verlab.ba
  • Tel: +387 (33) 56 95 40 / +387 (33) 56 95 41
  • Fax: +387 (33) 56 95 49
  • Adresa:
  • Ferhadija 27 Sarajevo, 71 000 Bosna i Hercegovina
  • Web: www.verlab.ba

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button