DOMAĆI PROIZVODISektori

DUNJA BY TIMKA

Ova poslastica se priprema od plodova dunje, potpuno prirodno, koju uz pravilno skladištenje možete čuvati i do nekoliko mjeseci.

Naime, sir od dunja nastaje ukuhavanjem plodova dunje nakon čega dunje poprimaju tamnu boju i čvrsti oblik. Kada se ukuhana masa ohladi i očvrsne reže se na kocke, a idealna je poslastica koju možemo konzumirati sa prepečenim hljebom za doručak ili međuobrok.

Također, okus je dodatno moguće poboljšati dodavanjem oraha, lješnjaka ili grožđica. Proces izrade sira od dunja je dugotrajan i zahtijeva mnogo umijeća i truda.

Timka Salihović, osim što pravi sir od dunja, uspješno vodi vlastiti frizerski salon u Kladnju, te je učesnica brojnih sajmova i projekata usmjerenih na žensko poduzetništvo.

KOME JE OVA POSLASTICA NAMIJENJENA?

Ovo je poslastica koju svi vole i zato je namijenjena svima. Također, ako je do sada niste probali, preporučujemo da to učinite što prije, jer okus je nezaboravan. Sir od dunja možete koristiti kao desert uz čaj ili kafu, a neki ga konzumiraju i kao žele bombone koje ne sadrže konzervanse.

SLIKE https://www.facebook.com/groups/609889606723875/

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button