Inspiracija

ELIS ESTHETIC STUDIO: farmacija i kozmetologija u službi ljepote

Moje ime je Alisa Kazić,po struci sam magistar farmacije i menadžmenta u zdravstvu, vlasnica kozmetičkog salona „Elis Esthetic Studio“ u Sarajevu i osnivač i predsjednik udruženja za promociju, zaštitu i unapređenje struke kozmetičara, kozmetologa i estetičara na nivou BiH.

Farmacija i apoteka moje su prve ljubavi, moja mama je magistar farmacije, tako da sam praktično odrasla u apoteci  i zaljubila se u tu profesiju još od malih nogu. Provela sam 10 godina radnog staža u struci i onda odlučila da promjenim profesiju potpuno!

Ne mogu reći da je ta odluka došla promišljanjem,  jednostavno sam uz brata doktora stomatologije, sasvim neplanirano, prijavila se na edukaciju iz estetske medicine u Beogradu i apsolutno se zaljubila u novu profesiju.

Ono što me je potaklo da odem iz apoteke jeste moja porodica i vrijeme koje nisam imala za njih. Kao majci troje prekrasne djece, uz radne sate i vikende, te stres i odgovornost koje nosi apotekarski posao, trebalo mi je da se bavim nečim što bi mi dalo više fleksibilnosti i vremena za njih. Da li je bilo lako? Nije. Ja sam imala sreću da imam veliku podršku moje porodice. Nisam nikada razmišljala o vođenju svoje firme, niti sam znala kako će to izgleda. Na sreću, moj otac je doktor ekonomskih nauka i izvrstan menadžer, pa sam se mogla osloniti na njega da me vodi u početku.

Ovaj posao omogućio mi je da iskoristim svo znanje iz farmacije i ukombinujem svo kasnije stečeno znanje iz ekonomije, kozmetologije i estetske medicine u jedan divan i neobičan koncept za naše područje. Jer, „Elis Esthetic Studio“ nije još samo jedan kozmetički salon u nizu, to je mjesto gdje krojimo tretmane prema svakoj klijentici ponaosob, njegujemo individualan pristup i posvetimo se vašim željama i potrebama. Radimo isključivo po terminima i izdvajmo vrijeme samo za vas, bez gužve i čekanja. Nikada nisam voljela otići negdje gdje se osjećam kao da ne pripadam, bio to kozmetički salon, ordinacija ili butik. Zato sam stvorila okruženje u kojem se osjećate kao kod kuće, ugodno i opuštajuće, a da pri tome dobijete vrhunsku uslugu. I u farmaciji i u ovom poslu sada, oduvijek me vodila želja da pomažem ljudima, da im vratim osmjeh na lice i da učinim nešto dobro za njihovo zdravlje.

Salon je otvoren neposredno pred COVID 19 epidemiju, u januaru 2020.g. Unatoč svim nedaćama sa kojima sam se susrela u protekle dvije godine, danas je to uspješan biznis na koji sam jako ponosna i posao u kojem zaista uživam. A bilo je zaista teško opstati u vremenu kada saloni nisu radili, kada su se ljudi plašili ličnog kontakta i uz jaku, već establiranu konkurenciju. Sticanje novih vještina i znajna moja su strast, a ovaj potez u promjeni karijere mi je omogućio da učim i rastem kao profesionalac svakog dana.

Sada sam i certificirani edukator iz estetske dermatologije, a upisala sam i doktorski studij iz kozmetologije. Zato, ako osjećate da vas to što radite ne ispunjava i ne inspiriše više, promjenite karijeru. Završena škola ili fakultet vas ne određuju, niti bi trebalo da vas ograničavaju, već da vam daju temelj da stvarate.

U početku dosta komentara je bilo u smislu „ šteta, tako težak fakultet završila, a sad radi kao kozmetičarka“. Ali, ja sam sada mnogo više i od farmaceuta i od kozmetičarke. Ja sam sada sretna, zadovoljna, uspješna poslovna žena, majka, kćerka i supruga i ne žalim ni sekunde što sam se upustila u ovu avanturu koja me svakog dana inspiriše da rastem kao osoba i kao profesionalac i da i dalje činim dobro ljudima.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button