Inspiracija

SIR OD DUNJA BY TIMKA SALIHOVIĆ

Zovem se Timka Salihović. Rođena u Kladnju, te živim i radim u Kladnju.Moje prvo radno mjesto bilo je u fabrici tekstila „Bosanka“ Kladanj.

1993. godine stupila sam u brak, te 1994. godine postala sam majka prelijepo djevojčici Mirzani. Biti supruga i majka je za mene najveći orden.

Nekoliko godina poslije radim kao trgovac. Od 2000-te registrujem svoj frizerski salon „Zana“.Ovim poslom sam ostvarila svoje snove i u potpunosti se poistovjetila sa njim. Jako sam uspješna i zadovoljna kao frizer.Mušterije me vole zato što one znaju da to radim srcem. Ja sam osoba koja voli ljude, volim da se družim da radim, da sam od koristi svojoj zajednici i sebi veoma sam pozitivna,volim svoju državu i stare običaje.Uživam u prirodi i svemu što ona nudi.Veliki sam zaljubljenik teglica i svojih proizvoda.

Svi moji usponi i padovi moje želje i dostignuća dešavala su se ruku pod ruku čvrstim korakom sa mojim životnim saputnikom koji mi je i najveća podrška u svemu. Skupa radimo sve i zbog toga ovo sve ima posebnu čar. Moja ćerka mi je moralna podrška, moj savjetnik i desna ruka u mojim odlukama i napredovanju. Moj socijalni život uveliko ona podstiče sa svojm insistiranjem da treba u potpunosti da iskoristim svoje kapacitet u koje je ona sigurna da ja imam.

Pored ovog zanata, ja imam desetak duluma zemlje, imam plastenik, voćnjak i veoma ranovrtsan vrt.

Aktivan sam član udruženja „Žena Ženi“ Kladanj zatim dio tima i-platforme/ i-dijaspora te član neformalne grupe „Women with Key“.

Prošla sam u programu „Green Council“ osnaživanje žena poduzetnica u ruralnim sredinama BIH sa proizvodom „Sir od Dunje“ koji je dobio svoj logo, dizajn, umrežavanje od ove organzacije.

Fantastičan tim koji predvodi ovu organizaciju prepoznao je ovaj jedinstveni slatkiš koji je veoma malo zastupljen proizvod na našim policima, od izuzetno zdrave voćke dunje.

Moja najveća podrška poslije porodice je udruženje zatim moja sugađanka Dalida Karabdić, i-platfoma ,i-dijaspora. Podrška su mi  mi u svim mojim poslovima i planovima za dalje.

Pošto je ovaj proizvod fantastičog ukusa primamljivog izgleda i spravljen od veoma zdrave voćke, moja je dugogodišnja želja da se ovaj slatkiš nađe na našem tržistu, a i u svijetu.

Slušajući razne pjesme o dunjama zainteresirala sam se za ovu voćku koja se malo upotrebljava.Istraživajućii koje ona ima potencijale došla sam na ideju da iskoristim neke od njih.Sir od dunje mi se učinio kao prava prilika za promovisanje ove voćke i svega što ona nudi.Najviše zbog naziva koji je malo zbunjujući jer predstavlja nešto slano, a u stvari to je slatkiš koji oduzima dah.Moja želja se počela ostvarivati od momenta kada smo imali našu radionicu sa „Green Council“ na kojoj ja predstavljam ovaj slatkiš  koji biva zanimljiv i primamljiv svim prisutnim.Tako je priča krenula, moji sugrađani su odmah postali moja najveća podrška. U prirodi vidim budućnost i sa velikim zadovoljstvom sve ovo radim u želji da što više nas živimo i jedemo zdravo.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button