Inspiracija

AJLA HADŽIĆ: PLETENJE BEZ IGALA

Apsolvent sam na Poljoprivredno-Prehrambenom fakultetu u Sarajevu,  smijer Zootehnika- Akvakultura. Imam 24 godine. Mogu da kažem za sebe da sam dosta kreativna osoba, oduvijek sam voljela raditi. Kroz studij radila sam dosta studentskih poslova i zadovoljstvo mi je pričati o tome. Vremenom došla sam na ideju da pokrenem nešto svoje.

U početku je to bilo pravljenje nakita uživala sam u tome u svim tim divnim kristalima. Moja porodica a i prijatelji su bili oduševljeni te sam i otvorila svoju stranicu kako bih mogla postavljati sve to. Moram priznati sa sam bila i više nego zadovoljna, imala sam dosta narudžbi i samim tim sam dobila veću motivaciju za daljni rad.

Kako bih poboljšala svoj mali posao odlučila sam ponuditi mojim pratiocima na stranici nešto novo.  Željela sam pokazati nešto nesvakidašnje i orginalno. Danima sam smišljala i istraživala šta bi to moglo biti. Moram da kažem da dosta volim Turski jezik, općenito sve vezano za Tursku  pratila sam  stranice razne, druženja i dođem na ideju da pletem ali kako ?

BEZ IGALA. Da. Moguće je .

Vidjela sam i zaista dopalo mi se.

Odmah sam istražila gdje mogu sve da kupim, da li uopšte ima to kod nas i da li ja to mogu uopšte raditi.

Odmah taj isti dan  sam  otišla i pronašla  sam ono što sam tražila. Bila sam uzbuđena zaista mnogo jer nekako prvi put sam se susrela sa tim neobičnim pletenjem. Obično svi znamo kako su naše nane plele sa iglama i viđali smo to, a ovo je dosta drugačije  po meni čak zanimljivije.

Učila sam tako što sam pratila jednu Turkinju na youtubu koja snima i radi isto u Turskoj. Naučila sam jako brzo prvo što sam isplela je bio šal i odlučila sam ga pokloniti tetki. Odlučila sam postaviti na društvene mreže  i vidjeti da li će se to mojim pratiocima dopasti. Oduševili su se .

Kako je vrijeme odmicalo pravila sam uvijek nešto novo i nikada nisam željela ostati na istom i raditi samo jedno. Pletem šalove, kapice, pape, odjeću za pse predivne mekane dekice za bebe takoder i dosta nekih novih stvari koje možete pogledati na mom profilu.

Moram da kažem da vuna Alize Puffy je izrađena od 100%-tnog mikropoliestera, ne izaziva nikakve alergijske reakcije i da je patentirano. Danas ja uživam dok pletem  dosta me opušta što bih svakako preporučila svakome. 

Zaista bi mi značilo da na ovaj način možda baš ja nekoga motivišem da pokrene nešto svoje.

Zato jer smatram da svi mi imamo neki talenat samo je potrebno napraviti taj prvi korak. 

Instagram; magicneniti_

Facebook: Magične niti

S poštovanjem Ajla Hadžić

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Check Also
Close
Back to top button