Javni poziv

OBILJEŽAVANJE 8. MARTA – MEĐUNARODNOG DANA ŽENA “FEMINIZAM NIJE VODIO RATOVE – Nacionalizam jeste

Osmomartovski marš

Fondacija CURE organizuje mirovno-aktivistički marš povodom 8. marta – Međunarodnog dana žena i ovom prilikom pozivamo sve zainteresovane osobe, organizacije, formalne i neformalne grupe da nam se pridruže na uličnoj akciji koja će se organizovati u utorak, 08.03.2022. godine u 12.00 sati. Uskoro ćemo vas obavijestiti o mjestu okupljanja i ruti marša.

Ove godine ćemo skrenuti pažnju sa porukom “FEMINIZAM NIJE VODIO RATOVE – nacionalizam jeste!”. U Bosni i Hercegovini imamo patrijarhalno nasljeđe u kojem se u ime nacije poziva na netoleranciju, netrpeljivost, nasilje, a promovišu se vrijednosti militarizma, razjedinjenosti, poziva se na sukobe, unosi se razdor među stanovništvom BiH, vrši se diskriminacija, segregacija i kreira političko okruženje u kojem građani/ke žive u strahu od novih sukoba.

Fondacija CURE će zajedno sa aktivistima/kinjama i svim organizacijama s kojima dijeli želju za državom ravnopravnih građana/ki u kojoj se promoviše mir i štite prava i slobode, poslati poruku otpora svim vidovima nasilja i diskriminacije.

Pridružite nam se da obilježimo 8. marta aktivistički i suprotstavimo se svim politikama koje stoje na putu ostvarenja ženskih prava i mira!

Ukoliko ste zainteresovani/e da nam se priključite, molim vas da putem e-maila pošaljete informacije o broju osoba koje dolaze, kao i informacije iz koje su organizacije (ukoliko ste član/ica neke formalne ili neformalne grupe), kako bi potvrdili svoj dolazak na Osmomatovski marš. Ove informacije su nam potrebne radi uvida u broj osoba koje će prisustvovati događaju, a kako bismo mogle ispoštovati sve mjere Kriznog štaba FBiH vezano za pandemiju uzrokovanu COVID-om 19.

Za potvrdu prisustva na Osmomatovskom maršu ili za dodatna pitanja pišite Saši Radulović do 04.03.2022. na e-mail: sasha@fondacijacure.org

ili se javite putem telefona na broj:+387 33 207-561

Nek’ nam živi aktivistički 8.mart!

Tim Fondacije CURE

Preuzeto sa: https://fondacijacure.org/2022/02/7210/?fbclid=IwAR0PD9O1n8CfkqOfz4V4vn3B34l8tkjRwOOe87oebXd1ypLSv-dNkBzqvt8

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button